news-details

Milletvekili Eroğlu: "Öğretmenler Günü gönülden kutlu olsun"

AFYONKARAHİSAR - 23.11.2022 - HİBYA - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 24 Kasım öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Milletvekili Eroğlu yazılı olarak yayınladığı mesajında, "Mensubu olmaktan gurur duyduğum ve 36 yıl bu önemli vazifeyi yapmış biri olarak, öğretmenlik mesleğini hakkıyla icra eden kıymetli öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden kutluyorum.

Eğitim kalitesini artırmak için büyük düşündük ve çok önemli adımlar attık. Ancak eğitimde ideal noktaya gelebilmek için;  Eğitimde altyapı çalışmalarının tamamlanması, Eğitici seviyesinin artırılması, Öğrencilerimizin teşvik edilerek heyecan ve coşkuyla eğitimlerine hazırlanması. Öğretmenlere yönelik Hizmet İçi Eğitim’in artırılması Eğitimde yenilikçi yaklaşımların olması  Derslerde teknolojiyi kullanmaya yönelik çalışmalar yapılması Öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik çalışmalar yapması Öğretmenlerimizin okul zamanı harici de öğrencilerimize rehberlik yapması Gibi hususlarda daha fazla gayret gösterilmesi gerekmektedir.

Hükümet olarak bu hususlarda çok önemli adımlar attık ve son 19 yılda bütçeden en fazla payı eğitime ayırdık. 2023 yılı bütçesinde de eğitime takriben 652 milyar TL gibi büyük bir pay ayrılmıştır. Bu pay; merkezi yönetim bütçesinin %14,6’sını oluşturmaktadır. Eğitime ayrılan bu bütçe ile 2023 yılında eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi, mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerinin çok boyutlu desteklenmesine yönelik çalışmalar ön planda olacaktır." ifadelerine yer verdi.
Hibya Haber Ajansı