news-details

Corendon Airlınes uçakları kış sezonunda Hindistan’da uçacak

Corendon Airlines 2022-2023 kış sezonunda yedi uçağını altı ay süresince Hindistan'ın düşük maliyetli havayolu şirketi SpiceJet’e wetlease olarak kiraladı. İki havayolu, altı senedir wetlease operasyonlarında birlikte çalışıyor.

Corendon Airlines yaz sezonunun bitmesi ile birlikte filosundan beş tanesi Boeing 737-8 (MAX), iki tanesi de Boeing 737-800 olmak üzere toplamda yedi TC kuyruk kodlu uçağını Hindistan’daki düşük maliyetli havayolu şirketi SpiceJet’e wetlease operasyonu için gönderdi. 

Corendon Airlines Ticaret Direktörü Mine Aslan, altı senedir birlikte wetlease operasyonları gerçekleştiren Corendon Airlines ile SpiceJet arasındaki anlaşmalara göre operasyonun Ekim ayı ortasında başladığını ve Nisan ayına kadar süreceğini kaydetti. 

Wetlease operasyonu, bir havayolunun düşük sezonunda uçağını başka bir havayoluna ekipleri ile birlikte kısa süreli kiralaması anlamına geliyor. Corendon Airlines da Türkiye’de ve Avrupa’da düşük sezona girilmesi ile Hindistan’da yüksek sezona giriliyor olduğu için uzun yıllardır Spice Jet ile işbirliğine gidiyor. Mine Aslan, wetlease operasyonlarının havayollarının kaynaklarının kullanımını ve sürekliliği açısından çok önemli olduğunu, bir havayolunun düşük sezonunda yüksek sezon yaşayan başka bir havayoluna uçak kiralamasıyla uçakların senelik utilizasyonunun da dengede tutulmasına yardımcı olduğunu ifade etti.

Corendon Airlines, altı ay boyunca sürdürülecek wetlease operasyonu için yedi uçak ile birlikte her ay 35 kaptan pilot, 35 yardımcı pilot ve 140 kabin ekibini Hindistan’da görevlendirecek.

Hibya Haber Ajansı