news-details

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

 

*MSCI, Kasım 2022 Yarı Yıl Endeks Gözden Geçirmesi'nde MSCI Türkiye Endeksi'ne Hektaş ve Sasa ile Yapı ve Kredi Bankası'nı dahil etti.

*MSCI Small Cap Endeksleri içindeki Türkiye Endeksi'ne Aygaz, Borusan Yatırım, Doğuş Otomotiv, Girişim Elektrik, Kontrolmatik Teknoloji, Kordsa Global Ensdüstri, ODAŞ Elektrik Üretim, Oyak Yatırım Menkul, Smart Güneş Enerjisi ve Ziraat Gayrimenkul Yatırım dahil edildi.

*MSCI Endeks'ten Aksa Enerji, Coca-Cola İçecek, Gübre Fabrikaları, Hektaş, Jansta Jant ve Kızılbük Gayrimenkul çıkarıldı.

(*Değişiklikler 30 Kasım seans kapanışı sonrası uygulanacak)

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, otomobillerde ÖTV indiriminin gündemlerinde olmadığını belirterek, "Matrah eşikleri düzenlemesiyle ilgili çalışıyoruz" dedi.

Moody's Türkiye'nin bu yıla ilişkin büyüme tahminini %4,5’ten %5,3'e yükseltti.

Avrupa İlaç Kurumu, ilaç firması Sanofi Pasteur'ün geliştirdiği Covid – 19 aşısının takviye doz olarak kullanılabileceğini bildirdi.

Donald Trump, Florida Valisi DeSantis için, ‘’Başkan adayı olursa bozguna uğrar.’’

San Francisco Fed Başkanı Daly: Tek bir ay zafer ilan etmek için yeterli değil, Fed enflasyonu aşağı getirmekte kararlı olmaya devam edecek

Financial Times'ın haberine göre, İngiltere Maliye Bakanı Hunt, önümüzdeki Sonbahar Bütçe Açıklaması'nda 2025'ten sonra üç yıl boyunca günlük kamu harcamalarını reel olarak dondurmayı müzakere ederek 2028 yılına kadar yılda yaklaşık 27 milyar sterlin tasarruf sağlamayı planlıyor.

El Salvador'un elindeki Bitcoin varlıkları değerlerinin %60'ını kaybetti.

Meksika Merkez Bankası, 75 baz puan faiz artışına devam etti.

Ne Olacak?

 

Yurt içinde bugün Cari İşlemler Dengesi, Sanayi Üretim Endeksi ve Perakende Satış verileri açıklanacak.

İngiltere’de Öncü GSYH, Almanya’da ise enflasyon verileri ön planda olacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif açılış yapmasını bekliyoruz.

 

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı