news-details

Bornova’da diyabetlilerden ‘Maviye Dönüş’ oyunu

Bornova Belediyesi, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olan diyabete, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nün 101’inci yılında ‘Maviye Dönüş’ adlı tiyatro oyunu ile dikkat çekecek. Mavi Gölgem Ege Diyabetliler Derneği ile birlikte düzenlenen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Tip 1 Diyabetliler Tiyatro Oyunu 12 Kasım Cumartesi günü saat 15.00 de Altındağ Atatürk Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesinde sahnelenecek.

Kendisi de diyabetli olan Ege Diyabetliler Derneği Başkanı Gamze Bakkallar’ın yazarak yönetmenliğini üstlendiği Maviye Dönüş oyununda dernek üyesi ve çoğu da Tip 1 diyabetli olan amatör oyuncular sahne alacak. Oyunun Sanat danışmalığını ise Polat İnangül yapacak.

Diyabetin tüm dünyada yaygın olarak görülen bir rahatsızlık olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu konuda yeterli bilinç oluşturabilmek ve farkındalık yaratamak istiyoruz. Bu konuyu en güzel bu rahatsızlığı yaşayanlar anlatabilir. Tüm Bornovalıları diyabetli bireylerin hazırlayarak sahne aldığı bu oyunda onlara destek olmaya bekliyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı