news-details

Clariant Aktif Bileşenler’den hücre canlandırıcı saç derisi rahatlatıcı

Clariant Aktif Bileşenler’den çığır açan hücre canlandırıcı ve mikrobiyota dostu saç derisi rahatlatıcı

 

• Luffa cylindrica köklerinden elde edilen ödüllü Rootness™ Energize; cilt elastikiyeti, zindeliği ve sıkılığında gözle görülür bir gelişim için hücrelere enerji veriyor

 

• Elma kök hücrelerinden elde edilen yeni EquiScalp™ mikrobiyota dostu saç derisi rahatlatıcı, hassas saç derilerini rahatlatıyor

 

• Etkisi bilimsel açıdan kanıtlanmış ürün, daha sürdürülebilir kaynaklardan elde edilen bileşenler talep eden kozmetik kullanıcılarının beklentilerini karşılıyor

 

Muttenz, 13 Mayıs 2020- Clariant Aktif Bileşenler, cildin gençlik enerjisiyle beslenmesine yönelik birinci sınıf bir aktif bileşen ile hassas saç derileri için mikrobiyotaya zarar vermeyen saç derisi rahatlatıcı geliştirdi. İleri teknolojiyle geliştirilen bu iki yeni konsantrenin sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmiş aktif bileşen formülasyonlarının etkisi bilimsel olarak kanıtlandı. Dahası, iki ürün de tüketiciler için fark edilir sonuçlar da ortaya koyuyor.

 

Elma kök hücrelerinden elde edilen mikrobiyota dostu saç derisi rahatlatıcı EquiScalp™ ve özel bitki köklerinden elde edilen cilt hücresi yenileyicisi Rootness Energize aktif bileşenleri, 2020 BSB Kozmetik Ürün İnovasyon Ödülleri’nde cilt faydaları kategorisinde Bronz Ödül’e layık görüldü.

 

Clariant Aktif Bileşenler Global Pazarlama Müdürü Alexandre Lapeyre konuyla ilgili, “Birbirinden tamamen farklı olup çok farklı ihtiyaçlara hitap etseler de bu yeni ürünler ileri teknolojinin kaynak kullanımını daha sürdürülebilir bir hale getirmesi açısından ortak bir özelliğe sahip. Çok spesifik güzellik ihtiyaçlarının ele alınması konusunda son derece etkili aktif bileşenler oluşturarak bilimle doğayı birleştiriyoruz. Bu süreçlerin temelinde bitki kaynaklarının korunması, izlenebilirliği, kültürel açıdan değerli arazilerin kullanılmaması ve ekolojik ekim faaliyetleri yer alıyor. Bu işlemleri gerçekleştirirken, kozmetik formülasyon geliştirenlere, tüketicilerin bilimsel olarak kanıtlanmış ve sürdürülebilir kaynaklardan sağlanan bitkilerden türetilmiş bileşen taleplerini karşılamaları için destek veriyoruz” dedi.

 

Hücre bataryası yenileyici Rootness Energize ile daha fazla cilt elastikiyeti, zindelik ve sıkılık

Yeni aktif bileşen Rootness Energize cilt bakım formülasyonlarının yaşlanma ve stres nedeniyle cilt hücrelerinin biyoenerji kaynaklarının zayıflamasına karşı koymasına yardımcı oluyor. Doğal işlevlerinin ve dayanıklılığının korunması için hücrelere yeni enerji veriyor.

 

Rootness Energize, aeroponik (havada) yetiştirilmiş Luffa cylindrica bitkisinin köklerinin özütünden bitkiye zarar vermeden üretiliyor. Ayrıca, ortağımız PAT ile birlikte tesirli bir anti-alerjik, anti-oksidan ve antienflamatuvar molekülü ve nadir bulunan bir aktif bileşik olan bryonolik asit üretimini teşvik ediyoruz.

 

Patentli Bitki Sağım Teknolojisi kullanılarak biriktirilen moleküller daha sonra bitkiye zarar vermeden köklerden toplanarak tohumdan aktif bileşene kadar %100 izlenebilirlik sağlıyor.

Sonuçta ortaya çıkan özütte, geleneksel toprakla ekim sonrası elde edilen köklere nazaran 10 kat daha konsantre bryonolik asit bulunuyor. Bunun sonucunda, Rootness Energize hücrelerde enerji üretimini artırmak, solunumu geliştirmek, ATP üretimini uyarmak ve cilt matris yapısını yeniden şekillendirmek için genel metabolik süreçleri yeniden etkinleştiriyor. Buna karşılık, Rootness Energize cilt elastikiyetini gözle görülür biçimde artırarak yaşlanmaya bağlı zindelik ve sıkılık eksikliğini azaltıyor. Söz konusu özellikler, sıkılaştırıcı kremler, cilt elastikiyetini artırıcı ürünlerle iyi yaşlanmayı destekleyen cilt bakımına yönelik canlandırıcı bakım ürünleri açısından cazip faktörler olarak ön plana çıkıyor.

 

Bir tarafta %1 Rootness Energize içeren bir formülasyon ve diğer tarafta ise plasebonun bulunduğu, gönüllülerin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmanın sonucunda, %1 Rootness Energize’ın +%20 sıkılık, +%21 zindelik ve +%27 elastikiyet sağladığına dair sonuçlar elde edildi.

 

Elma bazlı saç derisi yenileyici,kök hücre teknolojisini kullanıyor

Clariant’ın yeni aktif bileşeninde saç derisi rahatlatma ve saç bakım ürünlerinde giderek daha fazla talep gören kök hücre teknolojisi ön plana çıkıyor. EquiScalp tahriş olmuş ve hassas saç derilerinde sıklıkla görülen rahatsızlık verici sertlik, aşırı kuruluk, kaşıntı ve kızarıklık reaksiyonlarını gidererek etkili bir rahatlama sağlıyor. Aynı zamanda, saç derisinin korunması ve yeni sorunların yaşanmaması için önem taşıyan canlı bakteri seviyesini aynı düzeyde tutuyor. Sağlıklı ve normal saç derisi bakterilerinin popülasyonunu aynı seviyede tutarak saç derisi mikrobiyotasına zarar vermiyor.

 

EquiScalp; Fuji elması Malus domestica'nın kök hücrelerinden sağlanan flavonoid floridizin'in yüksek bir konsantrasyonda bulunması sayesinde fayda sunuyor. Aktif moleküller daha sürdürülebilir bir şekilde üretiliyor. Çünkü büyük miktarlarda kök hücre kültürünün başlatılması için çok az miktarda meyve gerekiyor.

 

Floridizin'in bilinen anti-enflamatuvar, anti-lipogenez ve bariyer iyileştirme aktiviteleri, özütün normalde dış ortamın sebep olduğu agresyon ve stres düzeylerinin etkinleştirdiği histamin artışlarından kaynaklanan sorunlar olan enflamasyon ve aşırı sebum üretimini başarılı bir şekilde kontrol altına almasını sağlıyor. EquiScalp saç derisi hassasiyetini verimli şekilde rahatlatmak üzere tahriş olmuş saç derisinde aşırı uyarılan iki önemli enflamatuvar mediatörün (IL-1Ra ve S100A8/9) üretimini sınırlandırarak mast hücrelerinden histamin salınımını önlüyor. Bunun sonucunda kaşıntı hissi ve kızarıklığa sebebiyet veren tahriş reaksiyonunda bir azalma meydana geliyor. Ek olarak, EquiScalp sebositlerin sebum üretimini azaltarak rahatlatıcı etkisini güçlendiriyor. Sonuç olarak, saç derisindeki pul pul dökülme sınırlandırılarak görülür pulcuklarda azalma meydana geliyor ve saç derisinin bariyer fonksiyonu güçlendiriliyor.

 

EquiScalp kullanan gönüllülerden elde edilen klinik veriler plaseboya kıyasla saç derisinde pul pul dökülme hususunda %20 oranında bir azalma ve saç derisinde sebum üretiminde %20 oranında bir azalma meydana geldiğini gösteriyor. Bu olumlu sonuçlar elde edilirken, her gönüllünün saç derisinde gerçekleştirilen yenilikçi biyolojik analizin ortaya koyduğu üzere iki tahriş mediatörü (%27 IL-1Ra ve %46 S100A8/9) de azalıyor.

 

Araştırmanın sonucunda, kızarıklıkta gözle görülür bir azalma meydana gelirken grubun %80'inden fazlasında saç derisi tahrişindeki azalmaya bağlı olarak belirgin şekilde artan bir rahatlama hissi gözlendi.

 

EquiScalp'in avantajları göz önünde bulundurulduğunda en ideal uygulamalar arasında yağlı saç derisi tedavileri, hassas saç derisi formülleri ve saç derisindeki kaşıntıyı azaltan ürünler bulunuyor.

 

 

EquiScalp ve Rootness Energize'ın Kişisel Bakım açısından yararları ve bu ürünlerin sahip olduğu ileri teknoloji hakkında daha fazla bilgi almak için Clariant Aktif Bileşenler’in www.clariant.com/active-ingredients adresinden bu ürünlere ait sayfalara erişebilirsiniz.

 

KURUMSAL MEDYA İLİŞKİLERİ

 

STEFANIE NEHLSEN

Telefon +41 61 469 63 63

stefanie.nehlsen@clariant.com

Gülen Özturhan

Telefon +90 216 578 29 44

gulen.ozturhan@clariant.com

 

 

Bizi TwitterFacebookLinkedInYoutubeInstagram’dan takip edebilirsiniz

www.clariant.com

 

Clariant, merkezi İsviçre'nin Basel şehri yakınlarındaki Muttenz'de bulunan, hedef odaklı ve yenilikçi bir özel kimyasal şirketidir. 31 Aralık 2019 itibarıyla şirketin toplam 17.223 çalışanı bulunmaktadır. Clariant, 2019 mali yılında faaliyetlerini sürdüren iş kollarında 4,399 milyar CHF değerinde satış yapmıştır. Şirketin üç faaliyet alanı bulunmaktadır: Bakım Kimyasalları, Kataliz ve Doğal Kaynaklar. Clariant'ın kurumsal stratejisi ise beş temel alana odaklanmaktadır: inovasyon ve Ar-Ge odaklılık, sürdürülebilirlik çerçevesinde değer katma, portföyün yeniden konumlandırılması, büyümenin yoğunlaştırılması ve kârlılığın artırılması.