news-details

Düzeltme-Bakan Koca: "Bugüne kadar 35 bin kutu ilaç dağıtılmıştır"

Bakan Koca'nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Gaziantep'te 16 devlet, 1 üniversite hastanesi, sayısı 51'i bulan 112 istasyonları ve sağlık evimiz hizmet vermektedir. Toplam 4 sahra hastanesi kurulmuştur. Çadır kentlerde acil müdahale çadırlarının sayısı 16'dır. Antep'te il genelinde 627 tane aktif olarak eczane hizmet vermektedir. İshaliye 19 eczane ile Nurdağ'ındaki 11 eczane hizmet verememektedir.

Her şeyden önce sağlık profesyonel sayısı 11 bin 400'e kadar ulaştı. Bugünlerin iyi haberlerinden biri olarak depreme sebep leren 25 bin 276 kişi taburcu oldu. Depremde 256 hastamızın tedavisi serviste devam etmektedir. Cerrahi müdahale yapılan depremzede sayısı ise bin 994'tür.
Acil başvuru sayısı 177 bin 311. Tüm birimlere yapılan başvurusu ise 327 bin 956 olarak gerçekleşmiştir. Bugüne kadar 35 bin kutu ilaç dağıtılmıştır. Genişletilmiş bağışıklık kapsamında bebek ve aşılamalar normal takviminde devam etmektedir.

Yapılanlar gurur vesilesi olamaz. Bu bilgiler size sağlık hizmeti ihtiyacı açısından kendinizi tam bir huzur içerisinde hissetmeniz gerektiğidir. Daha 20 gün önce bir afet yaşamamıza rağmen Antep'teki servislerin yatak doluluk oranı yüzde 40, yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 58'dir.

Bildiğiniz gibi afetzede illerimizde halk sağlığı açısından gerekli çalışmalar yürütülmektedir. İshaliye ve Nurdağı ilçelerinde su kullanılama çalışmaları.. 998 su örneğinden 938'in klor oranı yeterli bulundu. Bugüne kadar 736 su örneği alınmış. Bunlardan 512 sağlık açısından uygun bulunmuştur. Gaziantep'te Nurdağı ve İshaliye'de şebeke suyu içme suyu olarak kullanılamaz."

NOT: "Gaziantep'te Nurdağı ve İshaliye'de şebeke suyu içme suyu olarak kullanılabilir." cümlesindeki "kullanılabilir" ifadesi sehven yazılmıştır."

Hibya Haber Ajansı