news-details

ABB’nin Kahramanmaraş’a kurduğu sabit duş alanları hizmete başladı

Atıl duruma düşen EGO otobüslerini; mobil duş, kazan dairesi, yatakhane, berber ve çamaşırhaneye dönüştürerek deprem bölgesine gönderen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta kurduğu yerleşkede de sabit duş ve çamaşırhane merkezi oluşturdu.

Dulkadiroğlu ilçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde bulunan Nurettin Topçu Anadolu Lisesi’nin bahçesine kurulan ABB Deprem Koordinasyon Merkezi’ne depremzede vatandaşlar için Temel İhtiyaçlar Alanı kuruldu.

“Depremzede vatandaşlarımızın hizmetindeyiz”

ABB Başkanı Mansur Yavaş, tırların dönüştürülmesi ile kurulan hijyen merkezinin hizmet vermeye başladığını sosyal medya hesaplarından duyurarak, “Kahramanmaraş'ta mobil otobüs ve TIR'lardan oluşturduğumuz Sabit Hijyen Merkezimizi tamamladık. Temizlik ve hijyen ihtiyacını karşılamak isteyen tüm depremzede vatandaşlarımızın hizmetindeyiz” dedi.

Depremzede vatandaşların ihtiyaçları düşünülerek dönüştürülen ve 8 ton su kapasitesi bulunan Duş tırlarının içerisinde lavabo, şampuan, sabun ve saç kurutma makinesi yer alırken cep telefonu şarj istasyonu hizmeti de sağlanıyor.

Hibya Haber Ajansı