news-details

Ofislerde ruhu ve bedeni dinlendiren well-being akımı

2000'li yıllardan itibaren Y kuşağı iş hayatında etkin rol oynamaya başlaması ve kapıdaki Z kuşağı ile birlikte çalışma kültürü de değişime uğruyor. Günlük yaşamının büyük bir kapalı kapalı mekânlarda geçirmek istemeyen, dijital çağın iç doğmuş yeni nesilden verim alabilmesi için daha esnek ve çalışan stratejileri kurgulanması gerekir. Firmalar da iş yerlerinde motivasyon artırıyor, modern yükseltecek yaratıcı ve dinlendirici mekânlar oluşturmanın yollarını arıyor. Tasarım felsefesinde insani merkeze yönelik hedefleyici misyon edinme misyon edinen Bürotime, ofisindeki mekânsal kurguların çalışan odaklı olması önemine dikkat çekiyor.

Amerikan İç Mimarlar Derneği (Amerikan İç Mimarlar Derneği - ASID) bağımsız bağımsız olarak analiz ediliyor, ofis ortamının, hedef ve iş tatminini hedefliyoruz. 2025 yılında gelinen, küresel iş gücünün en az yarısını Y ve yüzde 25'ini Z kuşatılmış olduğu üzere varsayılıyor. Bu neslin iş yapışmasına göre farklılıklar, yeni çalışma alışkanlıklarının oluşmasına neden oluyor. McKinsey'in 2012 yılı planlama ve pazarın başında bir araştırmamaya göre Y kuşağı kariyerinde kendi sağlığını daha ön planda tutuyor. Bundan yola çıkan firmalar da çalışanlar için daha iyi şartlara sahip çalışma ortamı sunmaya devam ediyor.

Fiziksel, zihinsel ve ruhsal durumları ve iyi olma halleri, halihazırda iyi olma halini (bütünsel sağlık), çalışma alanı farklı kimlikleri kucaklayan, insan odaklı ve biyofilik tasarıma sahip olan mimari kurgularda ve hareket temelli mobilyalarda çevrimiçi olmasını sağlar. Çalışanlarını temizleme alan, çalışan mutluluk ve sağlığı gözeten firmalarda motivasyon ve verimlilik artarken aidiyet duygusu da güçlenerek çift taraflı fayda sağlanıyor.

Refah Yaklaşımıyla Kurgulanan Çalışma Alanları

Mimari konseptlerin kişilere Etkileri Üzerine açıklama yapan Bürotime Pazarlama Direktörü Nuran Efendioğlu; " Milenyum kuşunun iş dünyasını söz hakkının artması, ofis dekorasyonlarının yeniden planlanması gereğini çıkarıyor. Yapılandırılmış pazar araştırmalarına göre bu jenerasyon için çalışma ortamı planı, kullanılan renk ve mobilyalar iş seçimlerindeki ana kriterlerden biri haline gelebiliyor. Çalışanın zihinsel ve fiziksel gelişimi; su ve hava kalitesi yüksek, doğru aydınlatma kriterleri uygulanmış, vücut ritmine uygun olarak hareket etme merkezii alan çalışma ortamılarının planlaması planlama planlamaları niteliyor. Ergonomi, akustik konfor, ısısal konfor gibi teknik gerekliliklerin de göz ardı edilmemesi gerekir.Uluslararası WELL Yapı Enstitüsü (IWBITM) önce yönetilen ve Yeşil İşletme Sertifika A.Ş. ve operasyonlarına odaklanan ilk standart olarak karşımıza çıkıyor. Yapılarda ana hatlarıyla hava, su, ışık, besin, konfor, form ve zihin ile ilgili unsurların oluşumunu biçimlendirme, kurulum planlama, planlama planlama değerlendirme bu 7 standart derinlemesine analiz ediliyor. VOC (uçucu organik sistemi) oranlarını ve daha önceki konuyu da kapsıyor.

Tasarım Odaklı Düşünce'den (Tasarım Düşüncesi) İnsan Odaklı Tasarım Anlayışına

Nuran Efendioğlu; " Tasarım ve tasarım eğitimi konusunda onlardan biriyle ödüllendirme layık görünümde David Kel'de de öncülük tasarımı insan odaklı tasarım tasarımı (İnsan Merkezli Tasarım), çalışan mutluluğu için firmaların da kullandığı yöntemlerin geliyor. Tasarım düşüncesi (tasarım düşüncesi) kavramının gelişimi yaklaşımı yaklaşmakta olan olan bu model herhangi bir ürün geliştiricisi pazardaki talepleri açık bir şekilde kurgulanan kurgulanan. Bu konsept odağında tasarladığımız yükselir alçalır teleskopik bacak detaylı seti , istediklerimizde zaman zaman çalışabilmelerine göre çalışan tanıyarak, gün içinde hareket etme içerisinde yaratıyor. Birbirinden bağımsız bir mekânda farklı birlerle birleşikten ortak alan çözümlerimizden Hexa, Pick veGilda ile ilgili çalışan çalışanların mesai saatlerinde sosyalleşerek dinlenebileceği alanlar yaratarak zihinlere yatırım yapıyor. Çağı İş İstasyonu , tasarımında kullanılan ahşap ayak odaları ve çalışma ortamı ev ortamı sıcaklığı yaratarak aidiyeti güçlendiriyor. Bürotime zengin ürün ailesiyle ilgili satış sitesinde tümüyle karşılananlarla homojen bir mekân örgütlenmesi yaratarak ofislerde refah kavramının geliştirilmesi konusunda destek oluyor. " Dedi.