news-details

Afyonkarahisar Lisesi, Türkiye'ye Polonya’da temsil etti

İngilizce Öğretmeni Meral Hitit ve Zübeyde Erol koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ KA229 ‘The Code Of Future: Eco-Friendly Robots’, Geleceğin Şifresi: Doğa Dostu Robotlar projesi kapsamında, Afyon Lisesi'nden öğrenciler Gökçe Naz Balcı, Ümmü Ebrar Dalmış, Ahmet Seyfi Özdemir ve Muhammet Utku Coşkun, Polonya’nın Rzeszow kentinde Zespol Szkolno  Przedszkolny nr 6 w Rzeszowie okulunu ziyaret etti.

Türkiye, İspanya, Estonya, Polonya, Kuzey Makedonya ve Portekiz ülkelerinden oluşan 6 ortaklı bu projenin koordinatörlüğünü ise Afyon Lisesi yapıyor. Proje kapsamında 6 farklı ülkeden bir araya gelen 24 öğrenci ve 12 öğretmen VEXIQ çalışmaları yaptılar. Drone ile yapılan kodlama ve uçuşlar öğrenciler için unutulmaz bir deneyim edinmelerini sağladı.

Polonya gezisi ile ilgili bilgi veren Afyon lisesi Okul Müdürü Ramazan Balkan, Altı ortaklı Avrupa Birliği Erasmus projesinin amacının; 21. yüzyılda dijital yeterliliği arttırmak için eğitsel robotların, önemli bir araç olarak kullanılarak eğitim ortamının içinde ve dışında temizliği ve çevrenin korunmasını artırmayı sağlamak olduğunu belirterek, proje çalışmaları olarak doğa dostu robotlar tasarlayabilmek için etkinlikler yapıldığını söyledi.

Ayrıca LegoEV3 ile deprem simülasyonu olan binalar inşaa edildiğini ve Polonya hareketliliğin ana teması olan ‘Blue Sky’ konusu ile Çevre Bakanlığı ziyaret edilip hava kirliği ölçümü ile ilgili bilgiler alındığını belirten Balkan; “6 Farklı kültürün harmanlandığı son derece verimli bir hafta geçirilmiştir. Tüm öğrenci ve öğretmenler Türkiye’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle üzüntü ve acılarını bizimle paylaştılar ve Türk ekibini rahatlatmak ve mutlu edebilmek adına büyük çaba sarf ettiler.” dedi.

Hibya Haber Ajansı