news-details

Yurtdışı yaz okulları online’da

ŞENYUVA PREP ÖĞRENCİLERE NELER ÖNERİYOR?

Pandemi nedeni ile pek çok ülkede eğitim eve taşındı ve internet üzerinden devam ediyor. Bu durum yurt dışında eğitim, yaz okulu ve staj planları olan öğrencileri de etkiledi.

 

Amerika’nın 43 eyaletinde okullar sömestr sonuna kadar kapalı kalacaklar. Bunun yanı sıra lise ve üniversitelerin yaz okulları da kampüste yapılması planlanan tüm eğitimleri internet üzerinden yapacaklarını duyurdular. Online eğitime geçen yaz okullarının ücretlerinde indirimler yapıldı. Dil okulları ve şahsen verilen tüm eğitim programları da benzer bir rota izliyor.

 

Öğrenci stajlarının büyük bir bölümü iptal edildi. Bazı teknoloji şirketleri stajların internet üzerinden yapılmasına izin veriyor olsa da, ülkeler arasındaki zaman farkı nedeni ile bu öğrencileri zor bir durumda bırakıyor.

 

Şenyuva Prep eğitim ve kariyer danışmanlığı şirketinin kurucuları Dr. Nazlı Şenyuva ve Ecem Şenyuva, New York ve Los Angeles merkezli ofislerinden öğrencilere yaz planları için şu önerilerde bulunuyor: İptal olan yaz programları için Şenyuva Prep öğrencilere internet üzerinden kendilerini geliştirmeye devam edebileceklerini söylüyor. ‘Stanford, Yale, MIT, Harvard, Oxford gibi üniversitelerin herkese açık olan bedava dersleri var. Bunlara internet üzerinden veya iTunesU üzerinden ulaşabilirsiniz’ ifadelerini kullanan Şenyuva Prep, öğrencilere ilgilerini çeken veya kendilerini geliştirmek istedikleri bir beceri üzerine dünyaca meşhur okullardan ders almalarını öneriyor.

 

‘Eğer özgeçmişinizi güçlendirmek ve yazı verimli geçirmek istiyorsanız, bu tür eğitimler tam size göre’. Bunun yanı sıra online gönüllü programlarına katılma ve Covid-19 çalışmalarına destek veren girişimlere dahil olmak da yapılabilecek etkinlikler arasında yer alıyor.

‘Kimse sizden bir pandemi yokmuş gibi akademik hayatınıza son sürat devam etmenizi beklemiyor’ diyen Şenyuvalar, motivasyon eksikliği veya konsantrasyon bozukluğu yaşayan, gelecek kaygısı hisseden öğrencilere önce psikolojik sağlıklarına dikkat etmelerini öneriyor. ‘Arkadaşlarınızla sık sık görüntülü konuşma yapın, internet üzerinden çalışma grupları kurun, gün içerisinde beraber ev egzersizi veya meditasyon yapmak için molalar verin’.

Bu dönem yurtdışı okul başvurularının daha anlayışlı olacağının altını çizen Şenyuvalar, okulların bu zor dönemde aksayan sınavlar, yaz programları ve stajlardan haberdar olduğunu ve başvuraların buna göre değerlendirileceğini açıklıyor.

 

‘Elinizden geleni yapın, ama psikolojinize de iyi bakın’

 


Hibya Haber Ajansı