news-details

Kripto para borsası, depremzedeler için harekete geçti

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen depremler, birçok sektörün globaldeki oyuncularını harekete geçirdi. İş dünyası ve sivil toplum temsilcileri, bizzat bölgeye gelerek ya da ikamet ettikleri ülkelerden kampanyalar düzenleyerek depremzedelere yardım eli uzattı. Son olarak 6 milyondan fazla aktif kullanıcıya hizmet veren kripto para borsası XT.COM, 7 Mart tarihine kadar sürecek airdrop kampanyası başlattı. Depremden etkilenenlere destek vermeyi taahhüt ettiklerini açıklayan şirket, Türkiye'nin afet bölgelerindeki kullanıcıların her birinin 30$ (USDT) değerinde yardım alabileceğini belirtti.

“Kripto sektörünü depremzedelere yardım etmek için birliğe davet ediyoruz”

XT.COM CEO'su Albin Warin ise kampanyaya dair düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

“Türkiye'de meydana gelen son depremler, pek çok can ve mal kaybına yol açtı. Bu kayıpları biraz olsun telafi etmek için düzenlediğimiz yardım kampanyasının depremzedelere iyi gelmesini umuyoruz. Ekibimiz, Türk kullanıcıların ve ailelerinin güvende olması için elinden gelen her şeyi yapıyor. XT.COM olarak kullanıcılarımızın yanında olduğumuzu söylemekten gurur duyuyoruz. Bu zor zamanlarda tüm kripto para birimi endüstrisini depremden etkilenen vatandaşlar için bir araya gelmeye davet ediyoruz.”

"Türkiye’deki ekipleri deprem bölgesindeki temel ihtiyaçları karşılıyor"

Hızlı, düşük maliyetli, sınırsız ve şeffaf işlem kolaylığı sunan kripto para transferlerinin deprem gibi durumlarda maddi yapılacak yardımlardaki en etkili ve verimli yol olduğunu aktaran XT.COM'dan edinilen bilgilere göre yardım kampanyasında katılımcıların üç aşamayı tamamlaması gerekiyor. Kullanıcılar, XT hesabına kaydolup, platformun birincil KYC'sini tamamlayıp ve başvuru formunu doldurarak yardımdan faydalanabiliyor. Bu görevlerin tamamlanmasının ardından ise 30$(USDT) değerinde XT tokenları alabiliyor. Depremden etkilenen toplulukları desteklemek için uygulamalı bir yaklaşım da benimseyen kripto para borsası, yardımlarını yalnızca platformuyla sınırlı tutmuyor. Borsanın Türkiye ofisindeki ekipleri deprem bölgesinde su, gıda, un, kağıt havlu gibi temel ihtiyaçları karşılıyor.

Hibya Haber Ajansı