news-details

Popile, 4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Yarkın Sakuçoğlu, Siret Ünsal ve Kıvanç Ünal gibi isimlerin de olduğu melek yatırım turuyla 4 Milyon Dolar değerlemeye ulaşan Popile, güçlü bir şekilde pazarı büyütmeye odaklandı. Popile ünlülere ulaşmanın ve onlarla çalışmanın uzun, eforlu ve pahalı olmasını sağlayan tüm etmenleri ortadan kaldırarak şeffaf ve demokratik bir düzenle, ünlülerin tüm gelirlerini kendileri üzerinden kazandığı noktaya ilerliyor.

2021 yılının ilk çeyreğinde Kemal Tepret, Ertuğrul Uçar, Mete Acar, İsmet Berkay Çelik ve Oğulcan Tümdoğan tarafından faaliyete geçirilen Popile, 2 senede büyük bir ivme yakalayarak kendi pazarını yarattı. Aralarında Fenerbahçeli futbolcuların, ünlü oyuncu ve sanatçıların, Twitch yayıncılarının ve influencer’ların olduğu 500’den fazla isimle, ünlüye ulaşabilmeyi kolay ve standart bir hale getirdi.

Bireysel satışlarda yarattığı bu standardizasyonu 2023 yılının ilk çeyreğinde kurumsal satışlara da açtı. Markalar ve şirketler, arada hiçbir aracı olmadan, yalnızca ünlünün telefonundaki uygulama ile reklam ve tanıtım videoları alabiliyor. Popile bu süreci şirketler için pratik, hızlı ve büyük-küçük olmaktan bağımsız hale getirdi.

Popile, bireysel ve kurumsal video satışlarının ardından yeni yatırım turuyla beraber, sonraki hedef olarak etkinlik pazarına adım atmaya hazırlanıyor. 2 senede hızlı ve agresif bir büyüme yakalayan Popile’de amaç, ünlü portföyünü yıl sonuna kadar birkaç kat artırmak. Yeni yatırım turunun ardındansa hedef, Türk ünlülerin oradaki popülaritesini değerlendirip Orta Doğu pazarına açılmak ve oranın yerel ünlülerini de platforma dahil ederek Orta Doğu’daki en büyük ünlü etkileşim platformu, ünlüye ulaşmanın tek ve en makul yolu olmak.

,Hibya Haber Ajansı