news-details

O iftar davetinde kaç kişi yemek yemişler

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ÖDP yöneticilerini ziyaretinde Bakan Soylu'nun açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine, "Bir kere o iftar davetinde (Mardin Belediyesi) kaç kişi yemek yemişler ve o iftar davetinin faturası ne? Bir kere bunu açıklasın. Ayrıca eğer bu hediyeyi almadıysa, atadığı vali demek ki evrakta sahtecilik ve naylon fatura işi yapıyordur. Hemen gitsin onu araştırsın. Bize cevap yetiştirmek yerine yapması gerekeni yapsın" dedi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu bu kriz girdabından çıkabilmesi, hem siyasi hem ekonomik hem toplumsal bu kriz girdabından çıkabilmesi için demokrasi konusunda bir ittifaka ihtiyaç olduğuna inandıklarını ifade eden Temelli, Türkiye'deki bütün siyasi partilerin, muhalefet partilerinin ve diğer kurumların bir araya gelip konuşabileceği, tartışabileceği ve çözüm arayışında bulunabileceği bir zemine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Türkiye içine sürüklendiği bu krizden nasıl çıkabilir? Bunun üzerine bir dosya hazırladık ve bu dosya çerçevesinde ziyaretler yapmayı planlarken yine iktidardan beklenen bir hamle geldi. Neden 'beklenen' diyorum? Çünkü bu iktidar yönetemiyor. Yönetemedikçe şiddete başvuruyor, daha fazla baskı politikalarına başvuruyor, demokrasiye ait ne varsa onları tasfiye etme peşinde.

Toplumun tüm kesimleri, tüm siyasi partiler, muhalefet, emekçiler, kadınlar bir araya gelmeli. Bir demokrasi zemini yaratmalıyız, bu zeminde bütün farklılıklarımızla; tıpkı Türkiye gibi, bir araya gelerek bir çözüm üretmeliyiz.

Demokrasi ittifakını birlikte örmek konusunda önerilerimiz var
Bir dosya hazırladık ve bu dosyayı sevgili başkana da takdim etmek istiyoruz. Bu dosyada demokrasi ittifakı konusunda ne düşündüğümüz var. Bu ittifakı birlikte örme konusunda neler yapabiliriz, önerilerimiz var. Tabii ki tüm siyasi partiler önerilerini ortaya koyacak ve mutlaka bir buluşma, bir ortaklaşma gerçekleşecektir.

Meclis yargı meselesinde inisiyatif almalı
Yargı reformu konusunda da yol temizliği dediğimiz bir dosya sunuyoruz. Türkiye'de yargı eliyle çok geniş bir mağduriyet yaratılmış durumda. Tüm bu mağduriyetlerin bir an önce aşılması için Meclis'i bu konuda inisiyatif almaya çağırıyoruz.

Halkların Demokratik Partisi Basın Bürosu