news-details

Piyasa gündemi

Küresel piyasalarda, Fed ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) üyelerinin faiz konusundaki mesajları, risk iştahının seyrinde belirleyici olmaya devam ediyor. Fed üyeleri, ilerleyen süreç için faiz artış hızının yavaşlayabileceğine değinirken, AMB üyeleri ise aralık ayındaki AMB toplantısı için 50-75 baz puanlık ihtimalleri değerlendiriyorlar. Bugünde üyelerin konuşmalarının yanında 1-2 Kasım tarihlerinde yapılan Fed toplantısının tutanakları ve ABD verileri takip edilebilir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    17:45 ABD – İmalat/Hizmetler PMI Önem: Yüksek
•    22:00 ABD – FOMC Toplantı Tutanakları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel piyasalarda dün açıklanan önemli veri akışı bulunmazken, gündeme dair gelişmeler takip edildi. Fed cephesinden gelen açıklamalar takip edilirken, bugün büyüme açısından önemli olan PMI rakamları ve FOMC toplantı tutanakları ön planda olacak. BIST-100 Endeksi ise dün günü %4,60 oranında değer kazanımıyla 4.780,74 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay pozitif bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında yeşil renk hakim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,60 – 18,61 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 18,62’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne pozitif bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endekste dün genele yayılan sert alıcılı seyirlerin ardından tarihi zirve seviyesine yakın kapanışın gerçekleştiğini görüyoruz. Geçen hafta görülen düzeltme hareketleri sonrası tekrardan yükseliş eğilimi yakalayan endekste bugün 4.784 üzerindeki fiyatlamalarda 4.830 ara direnç olmak üzere 4.900 ve 5.000 seviyelerini direnç olarak takip edeceğiz. Olası düzeltme hareketlerinin görülmesi durumunda 4.700 ve 4.660 seviyeleri destek olarak izlenebilir. Düzeltmelerin 4.660 altında kalıcılık sağlaması durumunda ise 4.555 – 4.570 aralığı gündeme gelebilir. Son dönemde bazı hisse senetlerinde yaşanan volatilite sonrası gün içinde bu hisse senetlerinde oynaklığın devam etmesi beklenebilir. Bu durum endeks tarafında da gün içi volatiliteye neden olabilir.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı