news-details

Prof. Dr. Feriha Öz Sancaktepe Acil Durum Hastanesi açıldı

Hastanenin normal zamanlarda da hizmet edecek şekilde yapıldığına işaret eden Koca'nın konuşmasından satır baiları şöyle:


Kovid-19 pandemisi, sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu her zamankinden daha fazla gösterdi. 

- Bu hastaneler sadece afet, deprem ve salgın dönemlerinde kapılarını açmak için tasarlanmadı.

- Tehlike geçmiş değil, son vakaya kadar vatandaşlarımız tehdit altında. O yüzden tedbirlerimize devam edeceğiz.

- Hastanemizde kronik böbrek hastaları için 1000’e yakın diyaliz makinası temin ettik.


- Kovid-19 pandemisi tüm dünyayı çok şey öğretti. Bugüne kadar sağlığa yapılan yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu her zamankinden fazla gösterdi. 

- Başta deprem olmak üzere doğal afetlere hazırlığımızı da test etmiş olduk.

- Buralar sağlık turizminde kamunun önemli köşe taşları olacak. Depremden etkilenmeyen yatay mimariye sahip. rekor denecek sürede 45 günde tamamlandı. 

- 8 bloktan oluşuyor. 500 araçlık otoparkı mevcut.

- Bu hastanede yeterli laboratuvar imkanları var. Bütün hasta yatakları gerektiğinde yoğun bakıma dönüştürülme özelliğine sahip.


- Acil durum hastanelerine Feriha Öz ve Murat Dilmener'in adlarını veriyoruz. 2 Nisan günü günlük bildirimimize bir acı haberi daha eklemek zorunda kaldık. 

- Prof. Dr. Feriha Öz'ün korona virüse yenik düşmesi haberiydi bu. Son güne kadar evinden de katkı vermeye devam etti. Belki de onu virüsle bulaştıran bu gayretiydi. Meslektaşlarının deyimi ile, hayatını patolojiye adayan Feriha Öz, sadece yaşarken değil ölümüyle de patoloji biliminin tanınmasını sağladı. Bu hastanenin onun anılarını yaşatmasını diliyorum.


Hibya Haber Ajansı