news-details

Öğrenciler, bağımlılıkla mücadele edecek

ADIYAMAN-24.11.2022-HİBYA-Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM)’in desteklediği 'Bağımsızlık Elçileri Projesi' kapsamında okullarda öğrencilere bağımlılıkla mücadele hakkında bilgi veriliyor.

Proje kapsamında okullarda bağımlılıkla mücadele konusunda kalıcı bir bilincin oluşturulması amaçlanırken bu bilincin öğrenciler aracılığıyla da çok sayıda öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Bu kapsamda Yeşilay Eğitim Formatörleri ve Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevli sosyloglar tarafından Kahta’da Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’nun koordine ettiği programa, Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu, Damlacık İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri paydaş okul öğrencilerine bağımlılıkla mücadele hakkında bilgi verildi.

İlerleyen günlerde proje kapsamında öğrencilere ve velilere teknoloji bağımlılığı ve tütün bağımlılığı gibi konularda da eğitim verilecek.

Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler bağımlılıkla mücadele kapsamında kendi okulları ve ilçede bulunan okullarda öğrencileri bilinçlendireceğini kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, bağımlılıkla mücadele konusunda erken yaşta bilinçlenmenin önemli olduğunu belirterek “Sayısız teknolojik icat ve gelişmelerle dolu 21. yüzyıl, bağımlılık türlerinin küresel çapta arttığı bir dönem olmuştur. Bağımlılık; sosyal, psikolojik ve fizyolojik olarak bireylerin sağlığını bozarak dünyayı tehdit eden bir sorundur. Etkin bir mücadele için ortak bir dil ve çalışma pratiği benimsenerek iş birliği içerisinde hareket etmek büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmaların birbirini destekleyici, tamamlayıcı biçimde kullanılması gerekmektedir ”dedi.

Hibya Haber Ajansı