news-details

Aksa Doğalgaz, 'Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü'nü aldı

Aksa Doğalgaz, bu alanda gerçekleştirdiği faaliyetlerle kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP tarafından ödüle değer görüldü.

Hizmet verdiği 27 il merkezi, 255 ilçe ve beldede dijital dönüşüm çalışmalarını sürdüren Aksa Doğalgaz, çalışmalarıyla hem sektörüne yön veriyor hem de iş gücünü, iş amaçlarını yönetme stratejisi doğrultusunda daha etkin ve doğru yönlendirerek iş çıktılarında müşteri deneyimini sağlayacak kalitede bir süreç organizasyonu hayata geçiriyor.

Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, operasyonel uygulamalarını tek çatı altında bir araya getirdiklerini belirterek, “Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtımcısı olarak 2019 yılında tüm bölgelerimizde başlattığımız ve pandemiye rağmen tüm adımlarını başarıyla attığımız uçtan uca dijital dönüşüm sürecinin ilk aşamasını tamamladık.” dedi.

Gerçek zamanlı veri işlemelerini sağlayacak ve tüm süreçleri uçtan uca ölçülebilir hale getirecek entegre sistemleri ile birlikte tüm iş süreçlerinin izlenebilir hale geldiğinin altını çizen Arslan, “Müşteri hizmetlerine yönelik yaklaşımımız karşılıklı etkileşime açık, daha hızlı geliştirilebilir bir yapıya kavuşuyor. Mükemmel müşteri deneyimini hedefliyor, operasyonel uygulamalarımızı tek çatı altında birleştirerek müşteri süreçlerimizi 360 derece yönetilebilir hale getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Arslan, müşteri süreçleri ve memnuniyetiyle Aksa Doğalgaz’ın sektördeki ilkleri belirlemeye devam edeceklerine inandığını dile getirerek, “Dolayısıyla değerli iş ortağımız SAP’ye teşekkür ediyorum. İş ortaklığımızın başarıyla devam edeceğine dair inancım tam. Enerji Dağıtım Sektöründe Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü’nü almamız ise oldukça anlamlı. Bu ödül bizim için heyecan verici bir motivasyon kaynağı, her zaman daha da iyisini ortaya koymak için etkin bir adım.” diye konuştu.

“İnteraktif bir iletişim kuruyoruz”

SAP CRM/IS-U ve tüm SAP ERP çözümleri sayesinde global kalite ilkeleriyle hareket ettiklerine dikkati çeken Arslan, “Verinin girilmesinden işlenmesine, raporlanıp analiz edilmesinden saha iş gücü yönetimine ve tüm bunların da uçtan uca izlenebilmesine kadar temel kaynak planlaması uygulamalarımızı dijitalleştiriyoruz. Böylece veriye eş zamanlı ulaşarak süreç iyileştirmelerimizi daha hızlı gerçekleştiriyor, interaktif bir iletişim kuruyoruz, ki bu da bize dünya standartlarında bir hizmet anlayışı sağlıyor.” dedi.

Arslan, her lokasyonda aynı standardı sunmanın başarıya giden yol olduğunun ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Faaliyetlerimiz güçleniyor. İş gücümüzü, iş amaçlarımız ve yönetme stratejimiz doğrultusunda daha da etkinleştiriyor, büyük verim elde ediyoruz. Mevcut dağıtım ağımızdaki abone sayılarımız her geçen gün artıyor, önümüzdeki birkaç yıl içinde 88 yeni ilçeye daha doğal gaz ulaştıracağız, o bölgelerdeki çalışmalarımızı hızla hayata geçireceğiz. Zamanı verimli kullanmanın, yarattığımız güçlü ve etkin müşteri ilişkilerinin farkındayız.”

Doğa dostu uygulamaları odaklarına alarak hareket ettiklerini söyleyen Arslan, “Dijital dönüşüm çalışmalarımızın sonucunda süreçlerimizde gerçekleşen iyileştirmelerle daha doğa dostu bir işleyişe de sahip olduk. Eskiden kâğıt kullanılan birçok süreç dijitalleşme faaliyetlerimizle iyileştirildi; böylece kâğıt kullanımını minimum seviyeye indirdik. Aksa Doğalgaz, yarının dünyasında ilkleri belirlemeyi sürdürürken, atılımlarıyla örnek gösterilmeye, sektörümüzün bayrağını daha ileriye taşımaya devam edecek.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı