Filistin Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Şahin, pazar günü Uluslararası Yazarlar Birliği Başkanı yazar Konoplyanikov ile bir araya geldi. Görüşmeye Filistinli Yazarlar ve Edebiyatçılar Birliği Genel Sekreteri Murad Sudani ile Kültürel İş Birliği Dairesi Direktörü ve Kıdemli Danışman Rania İbragith de katıldı.
Bakan Şahin, Konoplyanikov’un Filistin Devleti’ne gerçekleştirdiği ilk ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Filistin halkının zor koşullar yaşadığı bu dönemde yazar ve edebiyatçı ziyaretlerinin Filistin’in sesi ve davasının dünyaya aktarılmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.
Filistin-Rusya kültürel ilişkilerinin tarihsel bir derinliğe ve ortak bir kültürel mirasa dayandığını belirten Şahin, Rus edebiyatının Filistin’de yaygın olarak okunduğunu, Filistin edebiyatının da Rusya’daki varlığının güçlendirilmesine yönelik beklentilerini ifade etti.
Bakan Şahin ayrıca, Filistinli Yazarlar ve Edebiyatçılar Birliği’nin Uluslararası Yazarlar Birliği’ne katılımının, uluslararası kültürel iş birliği ve edebî değişimi güçlendireceğini belirterek, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı’nın Filistin kültür ve edebiyatına yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti.
Uluslararası Yazarlar Birliği Başkanı Yuri Konoplyanikov ise Filistin davasına desteğini dile getirerek, yazar ve edebiyatçıların Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu ve iki taraf arasındaki kültürel ve edebî iş birliğini geliştirmeye hazır olduklarını ifade etti.
Hibya Haber Ajansı